Martin Průša, PAMS
Jateční 49
400 01 Ústí nad Labem
Czech Republic
tel:
fax:
www:
e-mail:
+420 475 669 999
+420 475 669 966
www.pams.cz
pams@pams.cz
logo PAMS

Den matek 2010 - A je opět tady svátek všech maminek!

Pondělí, 3. květen, 2010 | Zdroj: Vendi V.


Letošní Den matek připadá na druhou květnovou neděli, a to je konkrétně datum 9. 5. 2010! Tento mezinárodní svátek matek se slaví po celém světě, avšak ne ve stejnou dobu. Někde se slaví Den Matek první den v květnu, někde první neděli v květnu, zkrátka jiný kraj – jiný mrav!


Odkud se vzal svátek Den matek?


Již dávno a dávno – ve starověkém Řecku muži vyznávali dík všem ženám – rodičkám a tudíž matkám. Tento krásný zvyk putoval také po Anglii, kde byl oficiálně vyhlášen jako Mateřská neděle. Ovšem byla by velká škoda, kdyby se tento významný den z Anglie dále nerozšiřoval. Myšlenka „zmezinárodnění“ svátku matek vznikla ve 20. století. Stalo se tak na počest jisté Anny Reevers Jarvisové, která bojovala téměř celý život za práva matek.


V roce 1912 byl Den matek oficiálně vyhlášen tehdejším prezidentem Woodrowem Wilsonem. U nás měl Den matek poněkud pohnuté osudy. Svátek matek se začal slavit až v roce 1923 na popud Alice Masarykové, ale s příchodem komunismu ho vytlačil Mezinárodní den žen, který možná někteří z Vás slaví dodnes.


Poděkujte všem maminkám v Den matek


Naše maminka je v životě nenahraditelnou osobou, člověkem, který pro nás vytrpěl víc, než si sami dokážeme představit. Člověk, který nás miloval v dobrém, ale i v tom zlém. Člověk, který znal naše bolístky a trápení, člověk, který foukal naše rány.


holcicka-s-dareckemJiž staří filosofové a psychologové věděli, že nejsilnější a nejstálejší je práva mateřská láska! Hlavně v Den matek nezapomínejme na všechny ty probdělé noci, kdy stála maminka u naší postýlky a kontrolovala, zda je všechno v pořádku. Za to všechno si jistě zaslouží velké díky! Vyjadřovat city bychom ale neměli pouze na Den matek, ale při každé vhodné příležitosti.


Den matek a dáreček?


A že nevíte, jak své mamince poděkovat? Stačí velká pusa, objetí a dík. A troufám si tvrdit, že pokud chcete přijít také s nějakým dárečkem, tak snad všechny maminky potěší nějaká milá maličkost víc, než drahé dárky. Proto si nelamte hlavu s vymýšlením luxusních darů a darujte své mamince něco od srdíčka! Den matek je jako stvořený pro příjemné odpoledne ve dvou – pro Vás a Vaši maminku!


Nezapomeňme – Den matek slavíme již 9. 5. 2010!

Zpět na výpis


Naše kolekce

Originální design!

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka Z

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka Y

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka X

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

Celkem záznamů: 59
|< << 12345 >> >|
ISO 9001 LL-C(Certification)



Odešlete nám telefonní číslo a my Vám zavoláme zpět!
Phone contact
* Povinné pole

A nebo nám zavolejte na naši HOTLINE: 789 123 456

Kontakty