Martin Průša, PAMS
Jateční 49
400 01 Ústí nad Labem
Czech Republic
tel:
fax:
www:
e-mail:
+420 475 669 999
+420 475 669 966
www.pams.cz
pams@pams.cz
logo PAMS

Autosalon Brno 2010 a AutoTec 2010 se blíží

Středa, 19. květen, 2010 | Zdroj: www.autorevue.cz

Autosalon Brno 2010 a AutoTec 2010 se blíží

I letos otevře své brány největší motoristický veletrh ve střední Evropě. A ne jen tak nazdařbůh. Kdy je radno vypravit se do Brna a co vše tam bude k vidění?

Brněnské automobilové veletrhy to v posledních letech nemají lehké. Stav klíčových světových ekonomik není zrovna stabilní a podobně to vypadá na trhu s automobily všeho druhu - tu lépe, tu hůře. Pořádat za takového stavu lokální autosalon není snadné, ale loni to za obdobné situace vyšlo více než dobře. Přes 130 tisíc návštěvníků brněnského výstaviště mohlo shlédnout expozice téměř dvou stovek vystavovatelů. A letos? Letos bude důvodů k návštěvě brněnského výstaviště ještě více.

Začátkem června se totiž budou v Brně konat obě klíčové motoristické akce současně, i když by při jinak obvyklém střídání stráží Autosalonu a AutoTecu pro letošní rok přišla řada na tu druhou jmenovanou. Vedle užitkových vozidel, náklaďáků, autobusů a další, více či méně profesionální automobilové techniky se tak pro tentokrát na brněnském výstavišti objeví i osobní automobily a vše, co s nimi souvisí. Celkový počet vystavovatelů tak bude ještě vyšší než obvykle a „pouhé“ automobilové expozice přitom nejsou zdaleka vším, co bude možné v Brně možné vidět či prožít. Pojďme se tedy na vybrané části programu letošního „Brna“ podívat podrobněji.

Silné motory i to nejlepší ze servisní a garážové technicky

AutoTec pravidelně fascinuje své návštěvníky především přehlídkou silných motorů automobilových pracantů všeho druhu. A také letos bude mezi nákladními vozy i autobusy co obdivovat.
Plejáda výrobců nákladních vozů slibuje mnoho novinek, ale většinu si zatím nechávají pro sebe jako překvapení. S jistotou ale uvidíme pozoruhodný nákladní elektrovůz na podvozku Avia, těšit se můžeme i na světovou premiéru zcela nové Tatry. Také Iveco ukáže své trumfy, zatím si je ale nechává bezpečně ve svém rukávu.

Ještě více nových modelů nás čeká mezi autobusy. Iveco v české a slovenské premiéře představí třínápravový dálkový autokar Irisbus Magelys HDH s prosklenými střešními panely, polský Solaris pak v české premiéře vystaví nízkopodlažní Urbino 12 Hybrid s paralelním diesel-elektrickým motorem. Ano, hybridní pohon už dorazil i mezi autobusy.

Domácí výrobce SOR Libchavy si pro AutoTec 2010 schoval hned několik novinek. Za všechny jmenujme nízkopodlažní elektrobus v délce 10,5 m a celonízkopodlažní trolejbus zcela nové konstrukce. Menší autobusy budou mj. Reprezentovat modely značky Isuzu se jmény Turquoise, Novo nebo Citimark. Poslední jmenovaný je vůbec prvním devět metrů dlouhým autobusem od Isuzu s motorem vzadu.

V expozicích se navíc předvede nejmodernější servisní a garážová technika. Očekávat můžeme velou prezentaci širokého sortimentu značky Bosch, výbavu pro měření geometrie podvozků firmy AD Technik, společnost Rema Tip Top Inco ukáže mj. své vybavení pro práci s nízkprofilovými a run-flat pneumatikami a chybět nebudou ani plošinové zvedáky Stretil Koni.

Škoda Fabia RS nebo Dacia Duster nejen na vlastní oči

Mezi „osobáky“ budou pochopitelně středem pozornosti žhavé automobilové novinky a ani v tomto směru nebude v Brně o zábavu nouze.

Nejvíce zájmu již tradičně přitahuje stánek české Škody, která na jaře připravila celou řadu nových či inovovaných modelů. Pro letošek faceliftovaná Fabia dostala též ostrou verzi RS v provedení hatchback i kombi, čerstvou novinkou budou také nová hospodárná provedeni GreenLine modelů Fabia a Roomster. Specialitkou ryze pro český trh je pak zvláštní verze kompaktního SUV Yeti Champion, která bude v Brně vystavovaná i se svým jedinečným oranžovým lakem.

Dalším velmi očekávaným vozem je Dacia Duster, která už několik měsíců fascinuje české zákazníky zcela mimořádnou kombinací ceny a praktičnosti. I Duster bude v Brně k dispozici a můžete se tak sami přesvědčit, zda opravdu představuje tak skvělou nabídku.

Jistě frekvetntovaným místem bude též stánek Hyundai. Korejská automobilka na Moravu přiveze faceliftovaná provedení dvou svých stěžejních modelů - i30 a Santa Fe. Významné novinky slibuje i Ford, ale zatím není konkrétní. Že by došlo na prezentaci výjimečného Focusu RS500?

Nejnovější modely si samozřejmě budete moci na místě porovnat i s dalšími vozy, které již nějaký ten pátek válčí na trhu. A to, jak už se na autosalonu v Brně pomalu stává zvykem, nejen vizuálně, ale též za volantem. Přímo na autosalonu bude k dispozici krátká testovací dráha, a tak hned na místě budete moci poznat, zda ten či onen vůz je dle vašeho gusta.

Veteráni ze všech koutů světa

Úplnou novinkou letošního Autosalonu a AutoTecu je akce „Classic Show“ s podtitulem „Zlatá 60. a 70. léta“. Jde o vůbec první veletrh historických automobilů, motocyklů, náhradních dílů a renovačních dílen v České republice. A navíc největší setkání klubů majitelů tzv. „youngtimerů“, tedy veteránů let ještě docela nedávno minulých.

Akce však zdaleka nebude zajímavá jen pro ty, kteří nějakým způsobem zušlechťují či vlastní starší vozy.  Kdokoli z návštěvníků se bude moci pokochat desítkami výjimečných vozů druhé poloviny minulého století.

Classic Show bude otevřena pro veřejnost téměř po celý víkend, kdy se bude konat samotný veletrh, tedy od sobotního rána až do nedělního podvečera. Zejména v neděli 6. června dopoledne bude v rámci soutěže elegance „Velký Classic“ k vidění v areálu výstaviště to nejlepší z přihlášených vozů. Za všechny lahůdky můžeme jmenovat závodní Porsche 911 z roku 1967 z rukou legendárního švédského pilota Björna Waldegarda, ale k vidění budou i novější kousky, mimořádné i ty vyrobené po roce 1985. Těšit se tak můžete třeba na velmi ceněný Lotus Turbo Esprit z roku 1990.

Zábava na brněnském okruhu i zajímavý program pro ženy

Auta, auta, auta, ale co dál? Inu, na automobilovém veletrhu mnoho jiného očekávat nelze, ale ten brněnský je znám i svým tradičně bohatým doprovodným programem. A ročník 2010 určitě nebude výjimkou.

Těšit do Brna se mohou i dámy, kterým jistě nikdo nebude dokazovat, že za volant nepatří. Součást výstavy s názvem „Žena a auto“ se snaží dokázat pravý opak a ač ženy potěší i ryze dámskými zálibami od módních přehlídek až po líčení a hrátky s kadeřemi, nebudou chybět ani testovací jízdy či volba ideálního vozu pro něžné pohlaví s názvem „Lady Car 2010“.

Pány, kterým ke kráse stačí obyčejná voda a plastový hřeben, zaujme spíše lahůdka připravená ve spolupráci Renaultu a brněnského Automotodromu. Na něm se opět o víkendu 5. a 6. června v české premiéře pojedou závody WRS (World Series by Renault). Návštěvníci veletrhu mohou na tuto akci získat volné vstupenky a zdarma pro ně budou autobusy, které je dopraví z výstaviště na okruh a zpět. Ke všemu si tak v Brně můžete užít i pěkný sportovní víkend.

Doprovodného programu je více a další podobnosti budou dále upřesňovány. Pro aktuální informace sledujte naše stránky, nebo přímo web pořadatele, kde se dozvíte vše potřebné.

Kde, kdy a za kolik?

Jestliže vás program letošního Autosalonu či AutoTecu zaujal - a že se vůbec nedivíme, pokud se tak stalo - nezbývá než si říci, kdy a kam se vydat.

Autosalon Brno 2010 AutoTec 2010 se samozřejmě uskuteční v prostorách brněnského výstaviště, které nabízí vhodnou polohu z hlediska dopravní dostupnosti i velmi slušné možnosti bezpečného „odložení“ vašeho vozu.

Kdy bude možné Autosalon a AutoTec navštívit?

  • Tiskový a odborný den: pátek, 4. června 2010 (9:00 – 18:00)
  • Dny pro veřejnost: sobota 5. až čtvrtek 10. června 2010. Otevřeno bude denně od 9:00 do 18:00, pouze v poslední den do 17:00 hod.

Ceny vstupného a parkovného

Dospělý za celodenní vstupné zaplatí 100 Kč, děti od 6 do 15 let, studenti a důchodci 50 Kč. Speciální vstupné pro rodinu (2 dospělí a 2 děti) vyjde na 200 Kč. Za parkování na celý den pro osobní automobil pak zaplatíte 100 Kč za celý den.

Tip: Před startem akce navíc máte možnost získat celodenní vstupné pro dospělé s padesátiprocentní slevou, tedy jen za 50 Kč. Stačí v předstihu zaregistrovat svou účast na stránkách Registrace.BVV.cz a sleva je vaše.

Těšíme se na viděnou v Brně

Budeme rádi, pokud si i letos uděláte čas na největší český motoristický veletrh a v prvním červnovém týdnu se vydáte do Brna. Stačí najít jeden vhodný den mezi 5. a 10. červnem a to nejlépe hned některý z těch prvních, víkendových - to bude letošní program doslova nabitý k prasknutí.

Pokud ještě zvažujete více možností, sledujte i nadále stránky AutoRevue.cz. Během následujících týdnů se u nás budete moci dočíst o dalších novinkách, které vás v Brně čekají. Navíc se budete moci zúčastnit soutěže, jehož hlavní cenou bude pravé, jezdící, rudé Ferrari, jež bude k dispozici jen a pouze vám. I zbylé ceny za desíty tisíc Kč ale budou stát za to.

 

 

 

 

Zpět na výpis


Naše kolekce

Originální design!

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka Z

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka Y

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

  • Čepice hip-hop, street dance, freestyle výšivka X

    Vyšívané čepice, kšiltovky street móda - určené…

    Objednat

Celkem záznamů: 59
|< << 12345 >> >|
ISO 9001 LL-C(Certification)



Odešlete nám telefonní číslo a my Vám zavoláme zpět!
Phone contact
* Povinné pole

A nebo nám zavolejte na naši HOTLINE: 789 123 456

Kontakty